Kamado barbecues

Een barbecue ‘Kamado stijl’ is voor jou weggelegd als je écht graag met barbecueën bezig bent en van outdoor cooking een levensstijl maakt. Geen toestel is meer geschikt voor slow cooking. Met een minimum aan houtskool creëer je een warme cocon in je BBQ en bereid je de heerlijkste gerechten. Maar hoe kies je zo een toestel?

Eerst en vooral: ga ‘m bekijken en laat je adviseren! De gemakkelijkste keuze is het bekendste merk: de Big Green Egg. Maar er zijn tal van volwaardige alternatieven. Hou daarbij een aantal elementen in het oog: welk budget heb ik voor ogen, welke accessoires moet ik kopen of zijn inbegrepen en vooral: welke nazorg mag ik van mijn leverancier verwachten?

Kamado barbecues zijn meestal gemaakt met een wand van versterkte klei of keramiek cordoriet om de warmte binnen te houden. Ook de dikte van de wand speelt een rol om beïnvloeding van buitentemperatuur zoveel mogelijk uit te schakelen. De Broil King KEG  biedt je een hedendaags alternatief door te werken een dubbelwandige metalen structuur opgevuld met een stevige laag isolatie. Warmte blijft binnen, buitenkant blijft koel! Door het gebruik van deze materialen blijft de Kamado Keg ook redelijk licht en bijna onbreekbaar. De Keg is bovendien een erg compleet toestel met bovendien een mooi grillrooster waardoor je een extra fijn bakresultaat krijgt.

Laat u inspireren

Filteren op merk