Over ons

Pure elegantie en superieure kwaliteit

Wij zijn liefhebbers van mooie objecten, degelijke materialen en prachtig functionerende toestellen. In onze toonzaal kan je die bekijken, maar zelfs ook voelen en ruiken! Knisperend houtvuur of heerlijk gegrild vlees, je komt zo 'in the mood'. 

De zaak werd opgericht in 1968 door Franz Sauer die met veel enthousiasme en inzet van Standard AHZ een onderneming gemaakt heeft met naam en faam in de wijde omgeving. In 1995 volgt een management buy-out door Theo Rosseels en Walter Mellaerts, de ene met expertise op financieel vlak, de andere in de technische materie. Zij bouwen de zaak verder uit gedurende 12 jaren en geven het roer door aan hun respectievelijke kinderen Coralie en Matias in 2007.

De markt ondergaat heel wat evoluties. Standard AHZ heeft altijd getracht om trends van hypes te onderscheiden. Als eerste sprongen ze op de kar van de gasbarbecues, destijds door velen verguisd want 'niet echt' een barbecue. En kijk, de markt staat tegenwoordig, naast houtskool, helemaal open voor deze  manier van outdoor cooking.

Verder professionaliseren en differentiëren is de boodschap. Daarom investeert men bij Standard AHZ intensief in mensen en in hun opleiding. Knowhow is alom aanwezig en wat kachels en haarden betreft bekijken de installateurs bij u thuis wat de beste oplossing is in uw persoonlijke situatie. Differentiatie ook: de succesvolle samenwerking met luxetuinmeubelen speciaalzaak Home & Garden is een bewijs van vooruitziend ondernemerschap. Ook het toevoegen van het aanbieden van de Renson terrasoverkappingen hoort thuis in dat ruitje. Standard AHZ staat klaar om nog eens decennia lang toonaangevend te zijn in de regio!

Uw partner op koude en warme dagen!

Meer dan 50 jaar ervaring

Standard AHZ is sinds jaar en dag dé referentie in de streek voor wie op zoek is naar fantastisch functionerende haarden of kachels en immer perfect presterende barbecues. Reeds drie generaties met massa's ervaring in de branche, pioniers ook, steeds op zoek naar het beste van het beste. 

Geen toegevingen in kwaliteit

In elke markt heb je het origineel en... de rest. Standard AHZ is steeds trouw gebleven aan haar filosofie om klanten te bedienen met kwalitatieve producten waar ook na jaren nog een vlotte service na verkoop mogelijk is.

De ruimste keuze

Wij volgen een aantal gerenommeerde merken zowel in sfeervolle verwarming als outdoorbeleving. Van al die kachels, haarden en barbecues kunnen we u het volledige productenpallet aanbieden. Zo kunnen we perfect tegemoet komen aan uw persoonlijke behoeften. 

Wie de wereld wil verwarmen moet een groot vuur in zich dragen. (Phil Bosmans)