Tiensesteenweg 386 • 3000 Leuven • T. 016 25 00 15

Rookkanalen

RookkanalenVraag raad! Een bestaande schoorsteen is in veel gevallen niet geschikt voor een hedendaagse nieuwe kachel of haard. Bij een bepaalde kachel of open haard hoort een bepaald type schoorsteen of rookkanaal met een bepaalde diameter. Overleg dit in elk geval eerst met uw leverancier of installateur voordat het toestel wordt geplaatst. Standard AHZ kan u hierin perfect adviseren!

Onze METALOTERM roestvrijstalen rookkanalen bieden een oplossing voor alle situaties.

Maar er zijn ook andere oplossingen. Je wilt een kachel plaatsen maar beschikt niet over een schouw? Het huidige rookkanaal is te groot om de kachel van je keuze aan te sluiten? Of nog: je verbouwt een oude woning waarvan het rookkanaal in bedenkelijke toestand is? Je bouwt een nieuwe woning en wil tijd, geld en plaats besparen?

Plaats dan een nieuwe schoorsteen daar waar jij het wilt. Aansluiting achteraan: een METALOTERM rookkanaal tegen de buitengevel geeft een elegante en moderne look aan de woning. Aansluiting bovenaan: gebruik binnenin de woonkamer enkelwandige stalen buizen in de kleur van de kachel. Vanaf het plafond ga je dan verder met geïsoleerde rookkanalen van METALOTERM. In een rechte bestaande schoorsteen, die te groot of te oud is, kan je de enkelwandige METALOTERM rookkanalen gebruiken in de diameter van de aangesloten kachel of haard. METALOTERM rookkanalen bestaan in elementen van 1m die eenvoudig met klembanden aan elkaar bevestigd worden. Geen gedoe met bakstenen en cement, maar proper en snel werk!